• Laserska epilacija 
  • Lasersko oblikovanje tela i uklanjanje celulita

 Laserska epilacija - trajna epilacija

Ova najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja medicinskim diodnim laserom koristi se u svetu skoro petnaest godina i treba praviti razliku izmedju ovog lasera i kozmetičkih aparata, IPL, jer je medicinski diodni laser Light Sheer, daleko jači, brži i efikasniji. Princip rada lasera je takav da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu, snop se absorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin), svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (fototermoliza). Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela tela, tako da sam tretman čini bezbolnim i veoma komfornim.

Malje se ne smeju čupati iz korena, niti izbeljivati 3-4 nedelja pre tretmana.Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan ( mesec dana pre, odnosno 15 dana posle tretmana.). Treba napomenuti da se mogu tretirati samo tamne malje ( plave i sede ne mogu). Da bismo postigli efekat, trajno uklonili malje, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od 2 do 3 meseca u zavisnosti od tretirane regije na telu.

I žene i muškarci mogu tretirati sva područja na telu sem predeo oko očiju. Žene najčešće epiliraju prepone, pazuhe i noge. Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa i čireva na koži. Laserska epilacija nije opasna ni u predelu pazuha, prepona i grudi jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje. Muškarci najčešće epiliraju vrat, ramena, leđa i grudi.

Tretman je bezopasan i ne postoje apsolutne kontraindikacije. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci i fleke. Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna a najviše efikasna i brza. Nakon tretmana koža postaje glatka i lepša pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu i muškarca veoma važan.

Tretman diodnim laserom Light Sheer mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem i klinićkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po ko kožu pacijenta (opekotina) jer je samo u tom slučaju tretman efikasan i potpuno bezbedan. Budite pažljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje i ne zaboravite da su stručnost, iskustvo i preporuka jedini siguran put za uspeŠnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju.

Lasersko oblikovanje tela i uklanjanje celulita

Celulit nastaje kao posledica zadržavanja vode i toksina u ćelijama kože i potkožnog tkiva. Ćelije postaju opterećene, grupišu se u grozdove zarobljene u vezivnom tkivu i formiraju čvorove. Takvi čvorovi remete normalnu funkciju krvnih i limfnih sudova i na taj način je onemogućeno prenošenje kiseonika i hranljivih materija što ima za posledicu upalu vezivnog tkiva.

Laseroterapija pomaže ćelijama koje su izgubile ravnotežu u ćelijskoj razmeni i postale manje vredne po svojoj funkciji koju treba da obavljaju. Delovanje lasera na celulit ispoljava se kroz analgetski, antizapaljenski, antiedematozni i biostimulišući efekat. Bol, otok i crvenilo kao znaci zapaljenja celulitom zahvaćenog područja nestaju već nakon nekoliko tretmana ovim laserom.

Laser podstiče mikrocirkulaciju i limfnu drenažu, poboljšava metabolizam ćelija i pojačava sintezu kolagena tako da koža nakon tretmana postaje sveža, malada i zategnutija. Sam tretman je bezbolan, prijatan i opuštajući. Mogu se tretirati svi delovi tela. U lečenju celulita rezultati se vide već posle 6 tretmana, a za potpuni uspeh, potrebno je 12 do 15 tretmana.

 

Dr Jegda

Specijalistička dermatoveneraloška ordinacija
 
  Kralja Milutina 53, Beograd
  +381 11 36 20 848
  +381 63 80 87 240
  @dermatolog_drjegda
  @laserskaepilacijadrjegda

Blog

03 april 2017
14 februar 2017
14 februar 2017
© 1999 - 2024 Dr Jegda. Sva prava zadržana. Implementacija: TEHNO.RS

Search