Epilacija prepona i pazuha

Trajno uklanjanje malja u predelu prepona i pazuha danas je trend i potreba svake savremene žene.

Tretmani u ovim regijama preporučuju se kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa i čireva po koži, zatim kod upala apokrinih znojnih žlezda (hidradenitis) koji mogu biti posledica infekcije pri depilaciji voskom i pomenutim regijama, pa su hirurške intervencije gotovo neizbežne. Zato je savet dermatologa da se ne čupaju malje u regiji pazuha i prepona jer se mogu pojaviti neželjeni efekti nakon toga. Takođe i depilacione kreme mogu izazvati alergijske reakcije na koži. 

Pacijenti se često pitaju da li je laserska epilacija u predelu prepona i pazuha opasna zbog prisustva žlezdanih struktura. Ne, nije opasna, jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod povrsine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje. Treba naglasiti da je ovo jedini neinvazivni vid terapije kod folikulitisa, hidradenitisa i uraslih dlaka. Nakon tretmana koža postaje glatka i lepša pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu veoma važan. 

Treba napomenuti da laserske tretmane mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem i kliničkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po kožu pacijenta (opekotina), jer je samo u tom slučaju tretman efikasan i potpuno bezbedan. Budite pažljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje i ne zaboravite da su stručnost, iskustvo i preporuka jedini siguran put za uspešnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju.

Potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od dva i po meseca. Malje se ne smeju čupati iz korena niti izbeljivati 4 do 6 nedelja pre tretmana, već se samo mogu brijati ili seckati makazama. Tretiraju se samo tamne malje (plave ili sede ne). Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan (mesec dana pre, odnosno 10 do 15 dana posle tretmana). Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna, a najviše efikasna i brza (tretman traje 10 do 15 minuta).

Laserska epilacija prepona i pazuha - trend i potreba savremene žene...

 

Jegda MD

Specialist practice in dermatology & venerology
 
  53 Kralja Milutina, Belgrade, Serbia
  +381 11 36 20 848
  +381 63 80 87 240
  @dermatolog_drjegda
  @laserskaepilacijadrjegda

Blog

03 April 2017
14 February 2017
14 February 2017
© 1999 - 2024 Jegda MD. All Rights Reserved. Powered by TEHNO.RS

Search